Přeskočit na hlavní obsah

VIDEOKLIP TÝDNE: Lake Malawi a jejich papírová "Lucy"


Skupina Lake Malawi se pohybuje na české hudební scéně již nějaký ten pátek. Ačkoliv bychom mohli trojici zaškatulkovat do skupiny alternativních popových kapel, to co předvádí u posledních několika singlů můžeme označit jako čirý pop s nádechem osmdesátek.


V roce 2019 se skupina Lake Malawi zúčastnila soutěže Eurovision Song Contest s písní "Friend of a Friends". Tento singl předznamenal posun kapely k mainstreamu. Albertovi, Jeronýmovi a Antonínovi se v popovém mainstreamu šmrcnutému osmdesátkovým soundem tak zalíbilo, že je cítit i v jejich dalších skladbách. 

Název jejich dalšího singlu "Stuck in the 80's" mluví za vše. Že by se skupina ale zasekla v osmdesátkách, se říct rozhodně nedá. Z této dekády si berou jen to nejlepší a ve spojení s aktuálním popem vše funguje dokonale. 

Ani na novince "Lucy" tomu není jinak. K tomu přidává skupina i virtuální video s vtipným příběhem. Hlavní postavou v něm je Lucy, dívka z kartonu. Její osud zpečetí však skartovačka. 



Komentáře

Další oblíbené příspěvky

Zpěvačka Lena má opět zaděláno na globální hit! A to i bez Eurovize!

Další důkaz toho, že čeští novináři se šeredně pletou v názoru na Eurovision Song Contest. Zpěvačce Leně, vítězce z roku 2010, dokázala tato soutěž úplně změnit život a nastartovat velkou kariéru. Její píseň "Satellite" zněla ještě několik měsíců po soutěži z evropských rádiích. 

Recenze: Avicii - True

Švédský DJ Avicii, vlastním jménem Tim Berg, vydal na podzim roku 2013 svou debutovou desku "True". Samotnému vydání nového alba však předcházelo mnoho úspěšných rádiových singlů, které však na žádné desce nikdy nevyšly. Je tedy podivuhodné, že tento známý DJ a producent vydal debut až tak pozdě. Do podvědomí českého publika se dostal Avicii spíše nešťastně. Kauza ohledně ukradené melodie z písně "Fade Into Darkness" zpěvačkou Leonou Lewis došla málem až k soudu. Nakonec se obě vydavatelství domluvila a nová píseň Leony Lewis - "Collide" vyšla jako spolupráce obou dvou interpretů. Ve videoklipu se však, jak se dalo předpokládat, Avicii neobjevil. 

RECENZE: Je Katy Perry popovou mrtvolou?

Zpěvačka Katy Perry vydává již šestou studiovou desku. Zatímco se stala díky deskám “Teenage Dream” a “Prism” doslova továrnou na hity, v roce 2017 se tato továrna zastavila a přišlo tvrdé vystřízlivění. S novým albem má tedy Katy Perry šanci složit reparát a dokázat tak, že není popovou mrtvolou.