Přeskočit na hlavní obsah

Zpěvačka Lena má opět zaděláno na globální hit! A to i bez Eurovize!


Další důkaz toho, že čeští novináři se šeredně pletou v názoru na Eurovision Song Contest. Zpěvačce Leně, vítězce z roku 2010, dokázala tato soutěž úplně změnit život a nastartovat velkou kariéru. Její píseň "Satellite" zněla ještě několik měsíců po soutěži z evropských rádiích. 


"Eurovize je akorát přehlídka kýče", tvrdí většina českých novinářů. Tak to rozhodně pravda není. Mýtus, který stále opakují naši novináři, kteří nevidí rádi účast České republiky v této soutěži. Ty toto posuzují většinou z našich čtyř reprezentací v letech 2007, 2008, 2009 a 2015. Ruku na srdce. To, co jsme do soutěže poslali, nebylo příliš kvalitní. Znak typického češství ve špatném slova smyslu, skupina Kabát, zazářila falešným zpěvem frontmana Josefa Vojtka a druhým kamenem úrazu bylo to, že české písničce nikdo nerozuměl. Píseň Terezy Kerndlové byla už kvalitnější, nicméně hlas zpěvačky zaniknul v obrovské hale. A na účinkování skupiny Gipsy.CZ už si nikdo ani nevzpomíná. Ani rok 2015 nepřinesl výrazný úspěch. Marta Jandová s Václavem Noidem Bártou sice České republice ostudu neudělala, ale píseň nebyla natolik kvalitní, aby oslovila větší množství diváků.

Přeplácané výpravy na hranicích kýče jsou tatam a místo toho soutěž nabízí kvalitní podívanou, monstrózní show a vynikající výkony interpretů. Důkazem toho jsou i jedni z posledních vítězů, kteří se dostávají i do éterů evropských rádií. Myslím, že když zmíním jména Lordi, Loreen, Emmelie de Forest, Conchita Wurst nebo Lena Meyer Landrut, nemůže nikdo namítat nic o kvalitě soutěže.
  
A právě o zpěvačce Leně bych se chtěl zmínit. V polovině května vydala tato populární německá zpěvačka nové album "Crystal Sky" a jako pilotní singl zvolila píseň "Traffic Lights", která se nyní drží v německé hitparádě okolo 10. místa a s velkou pravděpodobností se dostane s postupujícím létem v žebříčku ještě výše. 



Lena boduje nejen v Německu a Rakousku. Její nové písně a alba si všimli i dramaturgové francozských, belgických či holandských rádií a v těchto zemích se stává píseň také velice populární. Minulý týden nasadila do éteru píseň i rádia v Česku a na Slovensku. A píseň má určitě čím zaujmout. Zajímavý hlas zpěvačky mírně připomíná hlasové vybavení její slavnější kolegyně Ellie Goulding a videoklip je taktéž povedený a Lena v něm uplatňuje své taneční dovednosti.


A jak se píseň líbí vám? Dejte mi vědět do komentářů pod článek.

Komentáře

Další oblíbené příspěvky

Recenze: Avicii - True

Švédský DJ Avicii, vlastním jménem Tim Berg, vydal na podzim roku 2013 svou debutovou desku "True". Samotnému vydání nového alba však předcházelo mnoho úspěšných rádiových singlů, které však na žádné desce nikdy nevyšly. Je tedy podivuhodné, že tento známý DJ a producent vydal debut až tak pozdě. Do podvědomí českého publika se dostal Avicii spíše nešťastně. Kauza ohledně ukradené melodie z písně "Fade Into Darkness" zpěvačkou Leonou Lewis došla málem až k soudu. Nakonec se obě vydavatelství domluvila a nová píseň Leony Lewis - "Collide" vyšla jako spolupráce obou dvou interpretů. Ve videoklipu se však, jak se dalo předpokládat, Avicii neobjevil. 

RECENZE: Je Katy Perry popovou mrtvolou?

Zpěvačka Katy Perry vydává již šestou studiovou desku. Zatímco se stala díky deskám “Teenage Dream” a “Prism” doslova továrnou na hity, v roce 2017 se tato továrna zastavila a přišlo tvrdé vystřízlivění. S novým albem má tedy Katy Perry šanci složit reparát a dokázat tak, že není popovou mrtvolou.